Hidde van der meer (NED352) en Skip Brüll (NED173) zijn afgelopen week naar het Wereld Kampioenschap T293 in Cadiz Spanje geweest waar ze samen met 370 jongeren uit 36 landen aan de startlijn stonden. Hidde streed mee in de categorie Youth boys U17 en Skip in de Junior boys U15.

Na eerst 3 trainingsdagen op locatie hebben de jongens onder begeleiding van talentencoach Robert-Jan van Velzen in 6 dagen 12 races gevaren. De wind blies de hele week niet zo lekker door en woei tussen de 5 en 12 knopen. Hard pompen dus om een beetje vooruit te komen.

De podiumplaatsen waren voor beiden nog ver weg. Skip wist zich van de 90 jongens in zijn categorie in de Gold Fleet te varen en werd daar uiteindelijk 42e van de wereld. Hidde had 136 tegenstanders en kwam in de Silver Fleet terecht. Daar wist hij een 40 plaats te bemachtigen.

Bij de T293 klasse in het windsurfen vaart iedereen met hetzelfde materiaal, dat maakt het vooral heel sportief en eerlijk. Het komt dus aan op ervaring, inzicht, conditie en kracht en niet wie de nieuwste en mooiste spullen heeft.

Het was een leuke en vooral leerzame week en fantastisch om een Wereld Kampioenschap mee te maken. Nu weer volop trainen voor het aankomende EK in april in Zuid Frankrijk!!

Deel dit bericht
Share