Tijdens de trainingsdagen in Almere hebben we veel geleerd, we hebben leren omgaan met verschillende soorten wind, van hard tot zacht en van vlagerig tot constant. Het was ondanks de coronatijd toch wel erg gezellig en iedereen was er wel bij. Ik zelf heb persoonlijk veel geleerd op de Bic-Techno, aan de wind planeren en mastvoet verstellen. Op de foil ben ik beter geworden aan de wind en de doorgevlogen speedgijp. Iedereen was goed gemotiveerd en na al deze trainingsdagen heeft iedereen wel een doorgevlogen gijp gemaakt. Kas is pas begonnen met foilen maar na 4 trainingen van een top coach heeft ook hij een doorgevlogen gijp gemaakt. Ik ben persoonlijk de gelukkigste surfer ooit want ik heb een top team en een top coach om mee te trainen. Deze trainingsdagen zijn wat mij betreft geslaagd😊.

~Skip Brull~

woensdag: het waait vandaag erg zacht en bijna iedereen is er bij. Het was erg zwaar maar ook erg gezellig. Het was techno training en er is een nieuwe regel aangeschaft in het algemeen. Iedere minuut dat je te laat op het water bent moet je 10 push-ups doen. Iedereen was dus lekker op tijd en de training ging vlekkeloos. Vandaag een eerste geslaagde dag van de trainingsstage.

Donderdag: het woei opnieuw erg zacht en er was veel zon, vandaag hadden dus ook een techno training. Iedereen moest hard pompen om vooruit te komen, we trainden deze dag dan dus ook op behendigheid. Het was een vermoeiende maar vooral erg gezellige trainingsdag in Almere.

Vrijdag: Het waaide 7 knopen die in de loop van de training afnam, iedereen had grote zeilen op de foil nodig om te kunnen vliegen. We hebben deze training gefocust op aan de wind, het gijpen en een goede warming-up, dit laatste is zeer essentieel omdat je zonder goede warming-up niet goed kan trainen en je een grotere kans hebt op blessures.

Zaterdag: Het woei 14 knopen. Iedereen stond opnieuw met redelijk grote zeilen in het begin van de training. Na een tijdje hebben de meeste mensen omgewisseld naar een kleiner zeil. De wind was aan het eind wel 20 knopen en de training was opnieuw top!!

Na de training gingen de meeste surfers van het RTC over naar “slalom” materiaal wat opnieuw erg leuk en gezellig was.

Zondag: Het regende de hele dag en het woei 12 knopen, door de regen was de wind best vlagerig en onregelmatig. We hebben veel geoefend op course-racing, dit houdt in dat je veel aan de wind en voor de wind vaart. Aan het einde van de training hebben we de oefening “bootje gijp” gedaan, dan moet je om de boot heen gijpen die vervolgens ergens heen vaart. In dit geval voor de wind.

Deel dit bericht
Share