Spannend nieuws!. Afgelopen maanden heeft het bestuur hard gewerkt aan plannen om de activiteiten van de surfvereniging flink uit te breiden. Met trots brengen we je op de hoogte dat bestuurslid Marco Boone vanuit een nieuw bedrijf met de naam Windsurfcentrum Almere (niet te verwarren met ‘Surfvereniging Almere Centraal ;-)) komend seizoen start met een uitbreiding van het lesaanbod, materiaalverhuur én horeca. Met als doel de vereniging nog leuker, beter en succesvoller te maken voor leden én niet leden.

Uitbreiding cursusaanbod

Naast de activiteiten voor de leden van de vereniging, kunnen niet-leden vanaf komend seizoen ook op onze locatie leren surfen dan wel hun skills verbeteren via clinics, dag- en weekcursussen en windfoilcursussen (zie www.windfoilen.nl) die worden gegeven door het nieuwe bedrijf van Marco, Windsurfcentrum Almere. Uiteraard kun jij als lid van de vereniging deze cursussen en clinics ook boeken. Het volledige aanbod kun je vinden op de website www.windsurfcentrumalmere.nl. Daarnaast gaan we samen meer (windsurf-) evenementen organiseren.

Materiaalverhuur

Als tweede gaat Windsurfcentrum Almere óók surfmateriaal windsurf-, sup- en windfoilmateriaal verhuren. Marco richt zich hier ook met name op de niet leden. Voor lessers die nu gebruik maken van de strippenkaarten verandert er niets.

Horeca

Als laatste wordt de kantine momenteel omgetoverd tot restaurant en komt er een terras van 60m2. Op de kaart komen naast de huidige consumpties ook lunches, borrelhapjes en diners te staan. Het streven is dat de deuren in het Paasweekend open gaan.

‘Open’ – garantie

Doordat Marco bovenstaande activiteiten vanuit het clubgebouw van de vereniging gaat ontplooien, zal in het seizoen vanaf half april t/m half oktober het gebouw nagenoeg altijd open zijn. Leden kunnen dus veel vaker  vrij-surfen, er is vaker hulp bij het uitreiken van clubmateriaal en er is iemand die een oogje in het zeil houdt. We weten dat ‘vaker open’ een nadrukkelijke wens is van veel van onze leden.

Surflessen, winterprogramma en RTC programma blijft ongewijzigd

Alle huidige activiteiten van de surfvereniging, zoals de surflessen, winterprogramma, het RTC en ook de clubcompetities blijven zoals het is en blijven de verantwoordelijkheid van de vereniging. Contributie en lesgelden blijven voor 2018 dan ook ongewijzigd.

Plannen 3.0.

We hebben je al eerder geïnformeerd over de plannen van de gemeente. Onderdeel van de plannen is om de recreatiemogelijkheden te versterken. In het bestemmingplan is er straks meer ruimte voor horeca, recreatie en zelfs voor tijdelijk verblijf op en om het surfstrand. Het is de ambitie van Marco om uiteindelijk op het surfstrand een surf- en recreatiecentrum met een eigen strandtent te starten. De exploitatie in het clubgebouw kan gezien worden als een springplank naar de realisatie van het grotere plan.

1 uitstraling, 2 websites

De intentie van de samenwerking tussen de vereniging en Windsurfcentrum Almere is dat we elkaar gaan versterken. Het is dan ook belangrijk dat je als 1 gezicht naar buiten treedt. Daarom wordt het logo gedeeld en ook de uitstraling zal hetzelfde zijn. Enkel vanuit praktisch oogpunt zal het bedrijf van Marco een eigen website en Facebook pagina krijgen.

Vacatures personeel

Voor de realisatie van de ambities zijn goede mensen nodig. Windsurfcentrum Almere Centraal is dan ook op zoek naar goede en enthousiaste mensen die bij willen dragen aan het succes. We hebben de volgende vacatures

Korting voor de leden van de vereniging

  • De leden betalen voor de consumpties die in oude situatie verkrijgbaar waren de oude prijs
  • Leden krijgen 15% korting bij het huren van windsurf en windfoilmateriaal
  • Leden krijgen 15% korting bij het boeken van windsurf- en windfoil lessen/trainingen
  • Leden krijgen ook 15% korting bij aanschaf van een seizoenskaart gebruik windsurf- en windfoilmateriaal

Het aanbod kun je vinden op de site van Windsurfcentrum Almeree, www.windsurfcentrumalmere.nl

Cool nieuw windsurfevenement: Mid Summer Night Windsurfing Event 22 en 23 juni.

Samen gaan we een heel vernieuwend windsurfevenement organiseren. Op 22 en 23 juni gaan we voor het eerst het Mid Summer Night Windsurf Event organiseren. Het wordt een koppelrace, waarbij je als duo 6 uur lang gaat surfen. Vanaf 18:00 uur tot 00:00 uur. De baan zal verlicht worden en vanaf de kant wordt je als deelnemer gestimuleerd met gezellige livemuziek. Voor de deelnemers aan de kant kunnen bijtanken met een BBQ.

We gaan zorgen dat het mogelijk is om met je caravan, camper of tent te overnachten op ons terrein en de volgende ochtend kun je rustig wakker worden met een ‘surfontbijt’ in het restaurant. We zijn van plan om op de zondag samen met de importeurs een testevent te organiseren. Kortom, zet deze data alvast in je agenda en houd de Facebook pagina in de gaten.

Extra toelichting samenwerking

Waarom is er gekozen voor exploitatie door een commercieel bedrijf?
Als vrijwillig bestuur hebben we in de afgelopen jaren veel bereikt. Dat is enkel en alleen maar gelukt door er zeer veel vrije tijd van onszelf in te stoppen. We hebben gemerkt dat het mobiliseren van leden om zich ook/meer in te zetten voor de vereniging steeds lastiger wordt.

Wij zijn ervan overtuigd dat als de club veel vaker open is en leden er ook kunnen eten en drinken, dat dit een stimulerende werking heeft voor bestaande leden, nieuwe leden maar zeker ook voor de surfspot in het algemeen. Echter voor ons als bestuur is het simpelweg niet mogelijk om nog meer tijd te investeren om het bovenstaande te realiseren. Marco heeft afgelopen zomer aangeven de ambitie te hebben om van het surfen zijn werk te gaan maken, vandaar dat wij samen zijn gaan onderzoeken hoe we elkaar zouden kunnen versterken.

Overeenkomst voor 2 jaar

De samenwerking met het bedrijf van Marco wordt aangegaan voor een periode van 2 jaar en zal na het 1e jaar geëvalueerd worden. Er zal een raad van commissarissen vanuit de leden/bestuur aangesteld worden om ‘grip’ te houden op de activiteiten van Marco.  Daarnaast is unaniem in het bestuur besloten dat Marco aan blijft als lid van het bestuur. Bij sommige beslissingen kan het stemrecht van Marco ingetrokken worden om ‘belangenverstrengeling’ te minimaliseren.

Met het bedrijf van Marco zijn afspraken gemaakt over het gebruik en vergoedingen van het clubgebouw en het surfmateriaal. De vereniging zal de benodigde aanpassingen aan het gebouw uit eigen middelen financieren. De aanpassingen die gedaan worden door de vereniging zijn ten alle tijden een verbetering van het gebouw en/of voor de leden. Door de vergoeding voor het gebruik van surfmateriaal zal de vereniging in de toekomst makkelijker opnieuw kunnen investeren in het uitbreiden  en/of vernieuwen van het surfmateriaal.

 

Meer informatie tijdens ALV

Zowel het bestuur als Marco hechten er veel waarden aan transparant te zijn over de gemaakte afspraken en gemaakte afwegingen. Tijdens de ALV begin 2018 zal hier uitgebreid op in gegaan worden.

Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met Marco Boone of Peter Schluter.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur,

Peter, Tom, Leonard, Boudewijn, Paul en Marco

Deel dit bericht
Share