Windsurflessen – Voor beginners tot topsporters

Windsurfvereniging Almere Centraal is een van de meest actieve windsurfverenigingen van Nederland. We zijn gevestigd op de mooiste locatie van Almere aan het Gooimeer! In het seizoen (april t/m oktober) worden elke dinsdag, woensdag en donderdagavond windsurflessen gegeven door enthousiaste instructeurs.

Surfles volgens het Athletics Skills Model

  • De surftrainingen worden verzorgd door enthousiaste en ervaren instructeurs die CWO zijn opgeleid. De ene instructeur heeft veel wedstrijdervaring en de andere instructeur heeft weer veel ervaring in lesgeven en surft al jaren recreatief. Zo hebben we voor ieder niveau de juiste instructeurs.
  • We geven les volgens het ASM model. Dat houdt in dat we naast echt windsurfen, ook allerlei oefeningen doen die er vooral op gericht zijn de cursisten beter te laten windsurfen. Denk aan balansoefeningen, behendigheidsoefeningen, krachttrainingen en conditietraining.
  • De indoorwintertraining bestaat ook uit oefeningen en clinics die vooral bijdragen aan het verbeteren van surfskills (naast een hoop plezier).

Niveaus

  • De beginnende surfer start in niveau 1 en wordt opgeleid voor het CWO diploma 1. Na niveau 1 volgt niveau 2 en daarna 3. Bij gebleken talent en ambitie kunnen jongeren in de leeftijd 13-16 doorstromen naar de Bic Techno Klasse gevolgd door de RS:X trainingsgroep. Deze laatste trainingsgroepen (Bic Techno en RS:X vallen onder het RTC (Regionaal Training Centrum dat er op gericht is jonge topsporters voor te bereiden op een succesvolle sportcarrière.

Lesavonden

Vrij surfen en clinics

  • Naast les, kan men ook vrij surfen. Dit kan op materiaal van de club waarvoor we strippenkaarten hebben. In het lidmaatschap zijn 5 strippen inbegrepen. Wil je vaker gebruik maken van materiaal, dan kun je losse strippenkaarten kopen.
  • Ook worden regelmatig clinics verzorgd. In de evenementen agenda staat aangegeven wanneer deze zijn.

Meer weten of wil je eerst een gratis proefles? Dat kan kom op woensdag- of donderdagavond naar de surfclub of meld je aan voor een gratis proefles.

 

Meld je aan als lid en/of voor één van de activiteiten!

Deel dit bericht
Share