Windsurfvereniging Almere Centraal https://www.almerecentraal.nl/ De leukste windsurfvereniging van midden Nederland Wed, 20 Jul 2022 13:51:50 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.1.1 https://www.almerecentraal.nl/wp-content/uploads/2017/11/cropped-favicon-logo-Almere-centraal-32x32.png Windsurfvereniging Almere Centraal https://www.almerecentraal.nl/ 32 32 IQFOIL International Games https://www.almerecentraal.nl/iqfoil-international-games/ Mon, 18 Apr 2022 06:25:53 +0000 https://www.almerecentraal.nl/?p=3957 Het bericht IQFOIL International Games verscheen eerst op Windsurfvereniging Almere Centraal.

]]>

Skip Brull NED173 wint de allesbeslissende eindfinale en daarmee de  IQFOIL International Games in Campione del Garda.

Hidde van der Meer NED352  valt in de eindfinale terug naar een 3e plaats op het podium.

Het bericht IQFOIL International Games verscheen eerst op Windsurfvereniging Almere Centraal.

]]>
iQFoil Junior & Youth World Championship https://www.almerecentraal.nl/iqfoil-junior-youth-world-championship/ Fri, 30 Jul 2021 18:12:52 +0000 https://www.almerecentraal.nl/?p=3691 Naast dat Lilian de Geus en Kiran Badloe op de Olympische spelen Nederland vertegenwoordigen zijn bij het iQFoil Junior & Youth World Championships 2021, 26-31 July 2021, Campione del Garda, ITALY onze leden ook actief. Voor een deel van hun is dit het eerste grote event en ze zijn goed begonnen. Na een zeer stormachtige […]

Het bericht iQFoil Junior & Youth World Championship verscheen eerst op Windsurfvereniging Almere Centraal.

]]>
Naast dat Lilian de Geus en Kiran Badloe op de Olympische spelen Nederland vertegenwoordigen zijn bij het iQFoil Junior & Youth World Championships 2021, 26-31 July 2021, Campione del Garda, ITALY onze leden ook actief.
Voor een deel van hun is dit het eerste grote event en ze zijn goed begonnen.
Na een zeer stormachtige week is het nu redelijk rustig weer, de zon schijnt en ze hebben er zin in. Ook de oudere generatie als Luc Schmits is al aanwezig, maar die zijn daar op dit moment voor een training.
Speciaal voor de drie aankomende events in 2021 hebben we een nieuwe hoodie met een pakkende tekst.
Rij achter, van links naar rechts: (leeftijd 14 t/m 17 jaar)
Skip Brull, Hidde vd Meer, Hidde Boon, Finn Brull, Kas de Wolf en Jason Duiveman.
Rij voor, van links naar rechts:
Freerk Blom, RJ van Velzen(coach) Anne Steenbrink, Luc Busé, Bart van den Bogaart , Martijn van Geemen (coach)

Het bericht iQFoil Junior & Youth World Championship verscheen eerst op Windsurfvereniging Almere Centraal.

]]>
Olympisch Ontbijt https://www.almerecentraal.nl/olympische-ontbijt/ Fri, 30 Jul 2021 18:01:12 +0000 https://www.almerecentraal.nl/?p=3686 Wie de Olympische Spelen in Tokio een beetje volgt, heeft vast al gezien dat onze toppers Lilian de Geus en Kiran Badloe het heel goed doen! Aanstaande zaterdag 31 juli in de ochtend is de medalrace, dat is de laatste en beslissende race die gevaren wordt. Onder het genot van een lekker ontbijtje, de medalrace […]

Het bericht Olympisch Ontbijt verscheen eerst op Windsurfvereniging Almere Centraal.

]]>
Wie de Olympische Spelen in Tokio een beetje volgt, heeft vast al gezien dat onze toppers Lilian de Geus en Kiran Badloe het heel goed doen!
Aanstaande zaterdag 31 juli in de ochtend is de medalrace, dat is de laatste en beslissende race die gevaren wordt.
Onder het genot van een lekker ontbijtje, de medalrace op de surfclub te kijken. Omroep Flevoland zal erbij zijn.
Locatie: Surfstrand Haven 2, 1353 CT Almere

Het bericht Olympisch Ontbijt verscheen eerst op Windsurfvereniging Almere Centraal.

]]>
Olympische Spelen Tokio 2021 https://www.almerecentraal.nl/olympische-spelen-tokio-2021/ Fri, 30 Jul 2021 17:53:23 +0000 https://www.almerecentraal.nl/?p=3682 Op de negende dag kan Nederland zo goed als zeker een nieuwe gouden medaille bijschrijven: windsurfer Kiran Badloe kan alleen nog worden gepasseerd in het klassement als hij wordt gediskwalificeerd in de laatste race.

Het bericht Olympische Spelen Tokio 2021 verscheen eerst op Windsurfvereniging Almere Centraal.

]]>
Op de negende dag kan Nederland zo goed als zeker een nieuwe gouden medaille bijschrijven: windsurfer Kiran Badloe kan alleen nog worden gepasseerd in het klassement als hij wordt gediskwalificeerd in de laatste race.

Het bericht Olympische Spelen Tokio 2021 verscheen eerst op Windsurfvereniging Almere Centraal.

]]>
Island Race 2021 https://www.almerecentraal.nl/island-race-2021/ Mon, 17 May 2021 12:38:23 +0000 https://www.almerecentraal.nl/?p=3523 Het bericht Island Race 2021 verscheen eerst op Windsurfvereniging Almere Centraal.

]]>

Hidde van der Meer wint de Island Race 2021 met een nipte voorsprong op Max Baaijen.

De fameuze Island Race werd afgelopen zondag gevaren op het Gooimeer voor de deur van Windsurfvereniging Almere Centraal. Door Covid19 restricties was dit nog steeds een clubwedstrijd voor leden tot 27 jaar.

Het concept van twee marathon races op één wedstrijddag is al een zware kluif voor de deelnemers en de zeer wisselvallige condities gedurende de races maakte het er voor de deelnemers niet makkelijker op. Langstrekkende onweersbuien brachten veel wind mee, om even later alle wind uit te doven. Veel wind, zachte wind, veel regen en zachte regen, maar ook zonneschijn, alles kwam voorbij tijdens de marathon races die minimaal 1 uur duurden.

De uitslag na 2 marathon races

  1. NED 352 – Hidde van der Meer (3 ptn)
  2. NED 61 – Max Baaijen (3 ptn)
  3. NED 126 – Hidde Boon (6 ptn)
  4. NED 115 – Jason Duiveman (9 ptn)
  5. NED 119 – Fianne van den Brule (12 ptn) – 1e Meisje
  6. NED 134 – Mika Boone (14 ptn) – 1e Junior

De volledige einduitslag Island Race 2021.

Het bericht Island Race 2021 verscheen eerst op Windsurfvereniging Almere Centraal.

]]>
Almeers U27 Kampioenschap Windfoilen https://www.almerecentraal.nl/almeers-u27-kampioenschap-windfoilen/ Mon, 19 Apr 2021 12:04:26 +0000 https://www.almerecentraal.nl/?p=3405 De eerste van twee wedstrijddagen voor de strijd om het Almeers U27 Kampioenschap zit er alweer op. Liet de wind bij aanvang nog op zich wachten, later in de middag kwam de wind alsnog tevoorschijn. Zodat er alsnog 5 races in vliegbare condities gevaren konden worden.

Het bericht Almeers U27 Kampioenschap Windfoilen verscheen eerst op Windsurfvereniging Almere Centraal.

]]>
De eerste van twee wedstrijddagen voor de strijd om het Almeers U27 Kampioenschap zit er alweer op. Liet de wind bij aanvang nog op zich wachten, later in de middag kwam de wind alsnog tevoorschijn. Zodat er alsnog 5 races in vliegbare condities gevaren konden worden.

In het officiële klassement gaat Hidde van der Meer aan de leiding, bij de dames is het Ghislaine van Empel die de koppositie heeft ingenomen. Bekijk ook de volledige tussenstanden van de 3 officiële races en 2 fun races.

Volgende week zondag 25 april wordt de strijd beslist en weten we wie de Almeers Kampioenen Windfoilen onder 27 jaar voor 2021 zullen zijn.

Het bericht Almeers U27 Kampioenschap Windfoilen verscheen eerst op Windsurfvereniging Almere Centraal.

]]>
RTC-surftalenten ook in winterkou gewoon het water op https://www.almerecentraal.nl/rtc-surftalenten-ook-in-winterkou-gewoon-het-water-op/ Fri, 05 Mar 2021 09:47:00 +0000 https://www.almerecentraal.nl/?p=3333 Koud of niet, de jonge talenten van het Regionaal Training Centrum (RTC) bij Windsurfvereniging Almere Centraal gaan in de winter gewoon het water op, zolang de omstandigheden het toelaten. Het is een spectaculair gezicht wanneer zij met hun windfoilplanken over het Gooimeer ‘vliegen’. “De binnentrainingen liggen momenteel stil vanwege de coronamaatregelen, daarom ligt de focus […]

Het bericht RTC-surftalenten ook in winterkou gewoon het water op verscheen eerst op Windsurfvereniging Almere Centraal.

]]>
Koud of niet, de jonge talenten van het Regionaal Training Centrum (RTC) bij Windsurfvereniging Almere Centraal gaan in de winter gewoon het water op, zolang de omstandigheden het toelaten. Het is een spectaculair gezicht wanneer zij met hun windfoilplanken over het Gooimeer ‘vliegen’.

“De binnentrainingen liggen momenteel stil vanwege de coronamaatregelen, daarom ligt de focus deze winter nog meer op het buitensporten”, vertelt bestuurslid Marco Boone, verantwoordelijk voor de talentsport en het RTC. “Onze RTC-talenten hebben allemaal een goede uitrusting en zolang het niet vriest, gaan ze gewoon het water op. Woensdag 17 februari lag er nog ijs in het Gooimeer, maar een paar dagen later stonden ze alweer op hun surfboards. In de Voorjaarsvakantie zelfs zes dagen achter elkaar. Ze zijn niet alleen ambitieus, ze vinden het windfoilen ook gewoon ontzettend leuk om te doen.”

Olympische droom

Sinds 2013 is de windsurfvereniging in Almere Haven gastheer voor het RTC Windsurfen. “Jonge talenten met een Belofte-status trainen hier minimaal twee keer per week met als doel nationaal en internationaal bij de top van de wereld te presteren”, aldus Boone. “De jongste is 10 en de oudste is 18. De meesten hebben echt een Olympische droom. Zij hebben een goed voorbeeld in Lilian de Geus en Kiran Badloe, die hier ook hebben getraind.”

Nieuwe manier van surfen

Afgelopen september organiseerde WSV Almere Centraal het allereerste Foil test-event voor de jeugd ter wereld. De Geus en Badloe waren hierbij ook aanwezig om de jeugd de nodige tips en tricks te geven bij het windfoilen. “Dit is dé nieuwe manier van surfen en vanaf 2024 wordt deze ook op de Olympische Spelen ingevoerd”, aldus Boone. “De traditionele surfplank wordt vervangen door de zogenoemde iQFoilplank. Door de vleugelconstructie aan de onderkant zweef je als het ware boven het water en ga je een stuk harder. Veel spectaculairder om te zien, maar ook om te doen.”

Wedstrijden

Vier RTC-leden deden twee weken geleden mee aan de Andalusian Olympic Week Bay of Cadiz, die op maandag 1 maart werd afgerond. Tijdens deze wedstrijd in het Spaanse Cadiz behaalde Luc Schmitz de 1e plaats en werd Max Castelein 2e in de leeftijdsklasse onder 21 jaar.

“Verder ligt het wedstrijdseizoen vanwege de coronapandemie nagenoeg helemaal op zijn gat. Daarom sluiten we de RTC-trainingen sinds begin dit jaar op de zaterdagmiddagen af met een officieuze oefenwedstrijd: de Gooimeer Foil Clubcup”, vertelt Boone. “Op deze manier proberen we toch een beetje de wedstrijdervaring op peil te houden, voor als er straks wèl weer wedstrijden georganiseerd mogen worden. Want trainen is één ding, maar een wedstrijd is toch andere koek.”

Bron: Almere Deze Week

Het bericht RTC-surftalenten ook in winterkou gewoon het water op verscheen eerst op Windsurfvereniging Almere Centraal.

]]>
Windsurfvereniging Almere Centraal geeft jeugd foilen een boost https://www.almerecentraal.nl/windsurfvereniging-geeft-junior-iqfoil-een-boost-bij-jeugd/ Fri, 11 Sep 2020 09:09:00 +0000 http://www.almerecentraal.nl/?p=2923 IQFoil is hot! Ook bij de jeugd.  Windsurfvereniging Almere Centaal geeft het windfoilen in Nederland een boost met het allereerste iQFOiL test-event voor de jeugd ter wereld. Ook de kersverse Europees Kampioen IQFoil Kiran Badloe en bronzen medaille winnares Lilian de Geus kwamen dit weekend bij Windsurfvereniging Almere Centraal langs om samen met de jeugd […]

Het bericht Windsurfvereniging Almere Centraal geeft jeugd foilen een boost verscheen eerst op Windsurfvereniging Almere Centraal.

]]>
IQFoil is hot! Ook bij de jeugd.  Windsurfvereniging Almere Centaal geeft het windfoilen in Nederland een boost met het allereerste iQFOiL test-event voor de jeugd ter wereld. Ook de kersverse Europees Kampioen IQFoil Kiran Badloe en bronzen medaille winnares Lilian de Geus kwamen dit weekend bij Windsurfvereniging Almere Centraal langs om samen met de jeugd het water op te gaan om ze tips en tricks te geven in deze nieuwe sport. 

Bekijk de beelden

Bron: Watersportverbond

Het bericht Windsurfvereniging Almere Centraal geeft jeugd foilen een boost verscheen eerst op Windsurfvereniging Almere Centraal.

]]>
De Geus en Badloe geven les bij hun club https://www.almerecentraal.nl/de-geus-en-badloe-geven-les-bij-hun-club/ Mon, 07 Sep 2020 09:19:00 +0000 http://www.almerecentraal.nl/?p=2930 Topwindsurfers Lilian de Geus en Kiran Badloe waren dit weekend in Almere om windfoilen te promoten. Bij foilen vliegen de sporters met hoge snelheid boven het water. De surfers uit onze provincie gaven instructies bij hun club Almere Centraal. Windfoilen is vanaf 2024 een nieuw Olympische discipline. Het gaat de RS:X klasse vervangen op de […]

Het bericht De Geus en Badloe geven les bij hun club verscheen eerst op Windsurfvereniging Almere Centraal.

]]>
Topwindsurfers Lilian de Geus en Kiran Badloe waren dit weekend in Almere om windfoilen te promoten. Bij foilen vliegen de sporters met hoge snelheid boven het water. De surfers uit onze provincie gaven instructies bij hun club Almere Centraal.

Windfoilen is vanaf 2024 een nieuw Olympische discipline. Het gaat de RS:X klasse vervangen op de Olympische Zomerspelen van Parijs. De Geus en Badloe varen al veel met het Olympische materiaal. Ze hebben dan ook behoorlijk wat ervaring met de populaire nieuwe plank. De surfers konden dan ook veel tips geven aan de jeugdsurfers in Almere.

Badloe won vorige maand goud tijdens het EK foilen. De Geus pakte brons tijdens dat toernooi in Zwitserland.

Bron: Omroep Flevoland

Het bericht De Geus en Badloe geven les bij hun club verscheen eerst op Windsurfvereniging Almere Centraal.

]]>
Formula Foil World Championship Silvaplana Zwitserland https://www.almerecentraal.nl/formula-foil-world-championship-silvaplana-zwitserland/ Mon, 31 Aug 2020 07:53:01 +0000 http://www.almerecentraal.nl/?p=2859 Van 18 t/m 21 augustus waren de Formula Foil Wereldkampioenschappen in Zwitserland. Een aantal jongens van het RTC Almere Centraal heeft, op dit prachtige meer in de bergen, tussen de allerbesten mogen foilen. De enige internationale wedstrijd die dit jaar tóch doorging ondanks Corona, met als gevolg een grote opkomst van 172 deelnemers uit 30 […]

Het bericht Formula Foil World Championship Silvaplana Zwitserland verscheen eerst op Windsurfvereniging Almere Centraal.

]]>
Van 18 t/m 21 augustus waren de Formula Foil Wereldkampioenschappen in Zwitserland.
Een aantal jongens van het RTC Almere Centraal heeft, op dit prachtige meer in de bergen, tussen de allerbesten mogen foilen. De enige internationale wedstrijd die dit jaar tóch doorging ondanks Corona, met als gevolg een grote opkomst van 172 deelnemers uit 30 verschillende landen.
Helaas werd de eerste dag niet geraced vanwege te weinig wind, maar de dagen erna kwam rond het middag uur de Malojawind en kon er volop gevaren worden.
Het was druk op de startlijn met 2 groepen van 60 mannen en een groep van 30 vrouwen. Super spannend met zoveel foilers bij elkaar. Alle races waren courseraces.
De eerste dag werden er 5 races gevaren bepalend voor een plek in de gold- of silverfleet. Alle RTC jongens voeren de dagen erna in de Silverfleet.
Het niveau was ontzettend hoog en ze moesten hard werken. Maar het was supergaaf om tussen grote mannen als Kiran Badloe, Thomas Goyard, Nicolas Prien, Pierre Mortefon en Luc van Opzeeland, de winnaar van vorig jaar, te varen.
3 fantastische dagen met in het totaal 13 races. Het was een droom om hoog te eindigen en dat is het ook gebleven. Maar het plezier en de ervaring die de mannen hier vandaan meenemen is groter dan de overwinning J.
Skip Brull

Het bericht Formula Foil World Championship Silvaplana Zwitserland verscheen eerst op Windsurfvereniging Almere Centraal.

]]>