Almere Centraal: de actiefste en leukste windsurfvereniging van Nederland

Windsurfvereniging Almere Centraal is één van de meest actieve windsurfverenigingen van Nederland. We zijn gevestigd op de mooiste locatie van Almere aan het Gooimeer! In het seizoen (april t/m oktober) worden elke dinsdag, woensdag en donderdagavond windsurflessen gegeven door enthousiaste instructeurs. Op zaterdag is er de gelegenheid om vrij te surfen. 

Windsurfvereniging Almere Centraal is opgericht in 1980. In al die jaren is de surfvereniging uitgegroeid naar een vereniging met zo’n 180 leden. Ons primaire doel is om mensen te leren surfen en te laten genieten van deze mooie sport. Daarnaast hebben we een professioneel programma (RTC) om surfers te trainen die wedstrijd en/of Olympische ambities hebben. In 2 groepen worden de talenten getraind door professionele coaches.

Kom op eens bij ons langs. Er is altijd één van de bestuursleden aanwezig om meer te vertellen over de vereniging en de lessen.

Zomer en Winter

Naast de windsurflessen in de zomer, bieden wij onze leden ook een indoor winterprogramma aan. We hebben een trainingsprogramma samengesteld dat leuk is, maar waar je ook werkt aan kracht, conditie en gericht op brede motorische ontwikkeling om beter te windsurfen. Dit programma is ontwikkeld volgens het bewezen ASM (Athletic Skills Model). De trainingen worden verzorgd door Robert Jan van Velzen (coacht belofte team).

Evenementen & Clinics

Regelmatig organiseert de windsurfvereniging wedstrijden. Van regionale wedstrijden tot en met Nederlands Kampioenschappen. Houd de agenda in de gaten voor alle wedstrijden.

Wil je met je bedrijfsteam een leuk uitje doen? Dat kan ook bij ons. We verzorgen op maat gemaakte clinics, waarbij onze kantine als vergaderruimte kan dienen (grote LCD TV aanwezig met WIFI). Ook kun je bij ons terecht voor een kinderfeestje. Onze instructeurs maken er graag een gezellige middag van.
Mail ons en we doen je een mooi voorstel.

Regionaal Trainingcentrum Windsurfen (RTC)

Sinds 2013 is Windsurfvereniging Almere Centraal officieel door het Watersportverbond benoemd tot Regionaal Training Centrum Windsurfen. Onder begeleiding van professionele coaches begeleiden we surftalenten. Het gaat dan met name om talenten die de ambitie hebben om op nationaal en internationaal niveau wedstrijden te gaan windsurfen. In het RTC wordt getraind in de iQFOiL Junioren en Jeugd klassen.

Meer weten of een proefles volgen?

Wil je meer weten en kennismaken met onze vereniging? Kom dan op de woensdagavond naar ons clubgebouw aan de Gooimeerdijk-West. Er zijn altijd mensen aanwezig die jou graag een rondleiding geven bij onze vereniging en al jouw vragen kunnen beantwoorden. Ben je nu al enthousiast en wil je een proefles volgen? Meld je dan hier aan voor een proefles.

Meld je aan als lid