Gooimeer Foil Cup

Zaterdagmiddag Sprint wedstrijden voor de FUN. Korte snelle foil wedstrijden, afhankelijk van de wind ‘Sprint Slalom’ of ‘Sprint Courserace’.

Windfoil Open Sprint competitie

‘Foil Sprint Slalom’ of ‘Foil Sprint Courserace’ afhankelijk van de windsterkte.

Gooimeer Foil Cup – Stand by foil wedstrijden

Iedere zaterdag van 1 januari tot en met 22 mei staan we stand by voor de Gooimeer Foil Cup. Bij foilbare condities organiseren we dan tussen 14.00 en 16.00u ‘s middags zo veel mogelijk korte foil sprint races.

Covid-19 beperkingen

Vanwege de huidige Covid-19 beperkingen is de Gooimeer Foil Cup een interne clubcompetitie alléén voor leden van WSV Almere Centraal tot 27 jaar jong. Zodra de landelijke beperkingen worden aangepast of losgelaten, dan geldt dat ook zo snel als mogelijk voor de Gooimeer Foil Cup.

Foilbare condities?

Een gevoelstemperatuur boven de 0 graden Celcius en voldoende wind om te vliegen (ongeveer 6 à 7 knopen), maar zeker ook weer niet te veel wind. Afhankelijk van de golfhoogte kunnen we tot 25 knopen wind nog races blijven organiseren.

Materiaal

Windfoil Open; dat wil zeggen dat je al het windsurf materiaal met een foilsysteem dat kan vliegen mag gebruiken. Van hypermoderne racefoil boards tot aangepastte (oude) formula of slalom boards en alles wat daar tussenin valt. Er zijn speciale prijscategorieen voor deelnemers op One Design materiaal.

100% FUN Foil competitie

De Gooimeer Fun Cup is terug van weggeweest en gaat voortaan verder als de eerste 100% FUN Foil competitie van Nederland.

Deel dit bericht
Share