Gooimeer Foil Cup - Najaar 2023

Zaterdagmiddag Sprint wedstrijden voor de FUN. Korte snelle foil wedstrijden, afhankelijk van de wind ‘Sprint Slalom’ of ‘Sprint Courserace’.

Windfoil Open Sprint competitie

‘Foil Sprint Slalom’ of ‘Foil Sprint Courserace’ afhankelijk van de windsterkte.

Gooimeer Foil Cup – Stand by foil wedstrijden

Iedere zaterdag van november 2023 tot april 2024 staan we stand by voor de Gooimeer Foil Cup. Bij foilbare condities organiseren we dan tussen 14.00 en 16.00u ‘s middags zo veel mogelijk korte foil sprint races.

Foilbare condities?

Een gevoelstemperatuur boven de 0 graden Celcius en voldoende wind om te vliegen (ongeveer 6 à 7 knopen), maar zeker ook weer niet te veel wind. Afhankelijk van de golfhoogte kunnen we tot 25 knopen wind nog races blijven organiseren.

Materiaal

Windfoil Open; dat wil zeggen dat je al het windsurf materiaal met een foilsysteem dat kan vliegen mag gebruiken. Van hypermoderne racefoil boards tot aangepastte (oude) formula of slalom boards en alles wat daar tussenin valt. Er zijn speciale prijscategorieen voor deelnemers op One Design materiaal.

Rollende ranking & Lycra ceremonie

Het klassement van de laatste drie (3) wedstrijddagen wordt gebruikt voor het bepalen van de klassementsleiders t.b.v. de lycra ceremonie op zaterdagmiddag voorafgaand aan de wedstrijden.

 

  • Geel – Overall aanvoerder
  • Blauw – Beste jongen
  • Roze – Beste meisje
  • Groen – Beste junior (U15)

100% FUN Foil competitie

De Gooimeer Fun Cup is terug van weggeweest en gaat voortaan verder als de eerste 100% FUN Foil competitie van Nederland.

Gooimeer Foil Cup – Tussenstand Najaarseditie 2023

Gooimeer Foil Cup – Voorjaarseditie 2023

Tussenstand Gooimeer Foil Cup
(Najaarseditie 2022)