Toelatingscriteria RTC Windsurfen Flevoland - Almere

Instromen

Kennismaken en vertrouwd raken met het trainingsprogramma van het RTC Windsurfen begint door deel te nemen aan de trainingen van de RTC Instroom selectie. Je moet al zelfstandig kunnen windfoilen en aan windfoil wedstrijden mee (willen) doen. Na drie proeftrainingen kunnen we goed inschatten of je al goed genoeg kunt windfoilen om bij het RTC Windsurfen in te komen stromen.

Voor iedere geinteresseerde geldt sowieso dat er een intake gesprek plaats zal vinden, waarbij vooral het peilen van de intrinsieke motivatie een belangrijk onderdeel zal zijn.

  • Elke deelnemer van het RTC dient lid te zijn van Windsurfvereniging Almere Centraal.
  • Elke deelnemer dient een eigen W.A. en ziektekostenverzekering te hebben.
  • Elke deelnemer van het RTC draagt een deelnemers bijdrage af, dit staat los van de eventuele lidmaatschappen en secundaire trainingen van de Nederlandse Vereniging van Wedstrijdsurfers (NVW) en het Koninklijk Nederlands Watersportverbond (KNWV) Talentplan.

 

Doorstromen

Intern doorstromen van de Instroomgroep naar de Junioren (U17) of de Jeugd (U19) selectie kan na een positief advies van de betrokken trainers/coaches. Hiervoor wordt je getoetst op enkele criteria m.b.t. toewijding, wedstrijdsurfer “zijn”, je windfoil vaardigheid en je ontwikkeling binnen de Instroom selectie.

 

Uitstromen

Onze wegen scheiden elkaar als je een punt zet achter je topsport ambities. Verhuizen naar (te ver) buiten de regio of als je 19 jaar bent geworden kunnen andere redenen zijn om uit het RTC te stromen.
In alle gevallen sluiten we je RTC periode af met een uitstroomgesprek.