Regionaal Training Centrum (RTC)

Talentopleiding voor Windfoilen in Flevoland - Almere

Sinds 2013 is Windsurfvereniging Almere Centraal gastheer voor het eerste erkende Regionaal Training Centrum Windsurfen in Nederland.

Tot op heden is het RTC Windsurfen in Almere de enige in Nederland.

Binnen het RTC trainen talenten met een Belofte status minimaal 2 x per week met als doel nationaal en internationaal bij de top van de wereld te presteren.

Intensiever regionaal trainen

Regionaal trainen = Dicht(er) bij huis trainen. Lange reistijden naar ver weg gelegen trainingslocaties willen we beperken. Daardoor kunnen we niet alleen vaker en harder, maar vooral ook efficiënter trainen.

Grote sprongen maken, door veel kleine stappen te zetten in korte tijd.

Cultuuromslag

Talenten ontplooien, door van uitblinken een gewoonte te maken. De constante drang stimuleren om te excelleren in alles wat je doet. Topsport is tenslotte een levenswijze.

Topsporters in opleiding

Het Regionaal Trainingscentrum Windsurfen in Almere is een plek waar jonge topsporters in opleiding worden voorbereid op een succesvolle sportcarrière.

Klaargestoomd op een vloeiende instroom in de Watersportverbond Topzeilacademie, het Nationaal Trainingscentrum in Scheveningen.

Afstemming sport en studie

De combinatie van een voltijd trainingsprogramma en een voltijd studie is een uitdaging. Een goede afstemming van school en topsport is daarvoor zeer belangrijk. Gaat het goed in de sport, dan gaat het ook goed op school. En andersom!

Voltijd trainingsprogramma

Het trainingsprogramma bestaat uit techniek-, strategie- en tactiek training. Daarnaast krijgen de talenten conditie-, kracht- en coördinatie training en worden zij geschoold op het gebied van allerlei topsport relevante onderwerpen. Denk daarbij aan voedingsadvies, mentale training en blessure preventie.

Trainen op eenheidsmateriaal

Een veelzijdig trainingsprogramma van afwisselende trainingen op de Junior iQFOiL85. Het doel is om in alle condities en omstandigheden, binnen ieder wedstrijdformat probleemloos uit de voeten te kunnen.

De focus ligt op de IQFoil 85 aangezien vanaf de Olympische spelen van 2024 het windfoilen op de IQFoil 95 de officiele Olympische discipline is.

Tijdens RTC trainingen vaart iedereen met hetzelfde materiaal, het verschil op de finishlijn wordt uiteindelijk bepaald door de beste techniek, strategie en tactiek en niet door het materiaal.

Heb jij het in je om de beste windsurf(st)er van de wereld te worden?