Windsurfen een veelzijdige sport

Windsurfen lijkt misschien een makkelijke en redelijk statische sport. Maar vergis je niet. Je bent met je hele lichaam bezig. Benen, armen en romp worden allemaal getraind. Daarnaast is het hebben van snel voetenwerk, een goede coördinatie en evenwichtsgevoel cruciaal om een goede windsurfer te worden.

Het Athletic Skills Model als uitgangspunt

Natuurlijk ligt de nadruk op het windsurfen. Echter wij zijn ervan overtuigd dat de specifieke vaardigheden, die nodig zijn om en goed te leren windsurfen,  ook goed getraind kunnen worden door óók andere sporten te beoefenen. Wij noemen dit zogenaamde donorsporten. Voor surfen zijn Judo, Turnen, Yoga, Boulderen (wandklimmen), Golfsurfen en Mountainbiken goede donorsporten.

Naast of voorafgaand aan het windsurfen bieden wij onze lessers en wedstrijdsurfers een uitgebalanceerd programma, die bijdragen aan een betere (algemene) motoriek. Daarvoor gebruiken wij het Athletic Skills model. Deze afwisseling is niet alleen effectief, maar ook erg leuk.

Wat is het Athletic Skills Model.

Het Athletic Skills-programma heeft tot doel de jonge sporter te ontwikkelen tot een veelzijdige goede beweger, die vervolgens uitgroeit tot een atleet; deze atleet gaat zich specialiseren in één sport en tot slot zal de atleet zich binnen de sport gaan ontwikkelen tot een absolute specialist. Het programma gaat over welzijn, gezondheid en talentontwikkeling van kinderen en adolescenten tot volwassenen.

De basis voor dit model wordt gevormd door de combinatie van wetenschappelijke bevindingen en ervaringen vanuit de praktijk. Naast de nieuwste inzichten in talentontwikkeling krijgt het motorisch leren aandacht van. Het model wordt toegepast in diverse praktische oefenvormen voor de verschillende leeftijdfasen van het ASM. Meer informatie over ASM en de filosofie vind je op de officiële ASM website.

Droog oefenen van de windsurf skills op het strand, in de zaal of op een steenworp afstand van het Gooimeer op het speciaal door ASM ontworpen Beweegveld aan de Kimwierde. Met al deze mogelijkheden kunnen de windsurflessen bij Almere Centraal altijd doorgaan, ongeacht de weersomstandigheden.

Windsurfen een gezonde en spectaculaire sport