Leden informatie

  De windsurfvereniging is in het seizoen van half april tot en met half oktober op de dinsdag, woensdag en donderdagavond geopend en ook op zaterdag middag. In het seizoen staan deze dagen natuurlijk in het teken van windsurfen. Van het leren windsurfen tot en met het trainen in het RTC van talenten die Olympische ambities hebben. In de wintermaanden biedt de surfvereniging de mogelijkheid om samen met je surfmaatjes indoor verder te trainen met een op het windsurfen gericht winterprogramma. Op deze manier bieden wij zomer en winter een programma, waardoor windsurfen een volwaardige sport is geworden.

Windsurflessen

Meer dan 10 goed opgeleide instructeurs (CWO gecertificeerd) verzorgen surflessen voor elk niveau. Op de woensdagavond is de lesavond voor kinderen vanaf 8 jaar t/m ca 16 jaar. Op de donderdagavond krijgen de volwassenen met hun kinderen les. Wij geven volgens de CWO richtlijnen les. Diverse malen per jaar wordt een examen afgenomen. Bij goede resultaten stroomt de lesser automatisch door naar het volgende niveau.

Wedstrijdsurfen

We organiseren voor alle leden 1x in de 2 weken een clubcompetitie. Een laagdrempelige competitie die leuk is, maar waar iedereen ook strijd voor de felbegeerde beker. Op deze manier kan iedereen kennis maken met de wedstrijdsport. Naast het geven van surfles op elk niveau is de windsurfvereniging een erkend regionaal trainingcentrum (RTC) voor talentvolle windsurfers. De jongere talenten varen op de Bic Techno 293 OD en de ouderen talenten varen op de RS:X (het olympische board). Beide groepen trainen op z’n minst 2 x in de week en worden getraind door 2 professionele trainers.

Indoorwinterprogramma

Nadat de surflessen midden oktober gestopt zijn, gaan we 1 x per week in de gymzaal verder met een speciaal voor het windsurfen ontwikkeld winter indoor programma. Een leuke manier om in de winter met je surfmaatjes te werken aan je conditie, kracht en de vaardigheden die je nodig hebt om beter te (leren) windsurfen.

Verhuur van surfmateriaal

We hebben het nieuwste materiaal en alle soorten en maten. Dat materiaal gebruiken we voornamelijk voor de lessen, maar kan ook gehuurd worden door lessers om ‘vrij’ te kunnen surfen. Hiervoor hebben we een ‘strippenkaart’ geïntroduceerd. Ieder lid krijgt een kaart met 8 strippen nadat het eerste diploma gehaald is. Hiervoor kan 8 x een dagdeel (3 uur) surfmateriaal, SUPs of één van de tandems gehuurd worden. Als je meer wilt huren, dan kun je een nieuwe strippenkaart aanschaffen.

Leuke evenementen

We houden wel van een feestje of BBQ. Diverse malen per jaar organiseren we een gezellige clubavond. In de zomer vaak een BBQ voorafgegaan door een wedstrijd en in de winter organiseren we ons ‘eindfeest’ in het clubgebouw. Daarnaast ontstaan regelmatig spontane Barbecues na afloop van een evenement terwijl iedereen zit te genieten van de ondergaande zon. Kortom een actieve vereniging waar voor iedereen het nodige te doen en te leren valt.

Meld je aan als lid en/of voor één van de activiteiten!