RTC trainingsselecties

RTC U19 – Jeugd

De jeugd selectie tot en met 18 jaar, traint tweemaal per week op het iQFOiL Youth One Design materiaal, ter voorbereiding op de grote internationale toernooien.

Laatstejaars U17 en U19 wedstrijdsurfers

Starboard iQFOiL 85 Starlite
in combinatie met 8.0m2 zeil
en 900cm2 frontwing

RTC U17 – Junioren

De junioren selectie tot en met 16 jaar (incl. onder 13 en onder 15 jaar), traint tweemaal per week op de iQFOiL Junior One Design set, ter voorbereiding op internationale toernooien.

U17 (inclusief U15 en U13) wedstrijdsurfers

Starboard iQFOiL 85 Starlite
in combinatie met 5.0, 6.0 of 7.0m2 zeil
en 800cm2 frontwing

RTC Instroom – Junioren & Jeugd

Junioren en jeugd die kennis willen maken met het trainingsprogramma van het RTC Windsurfen kunnen wekelijks trainen met de RTC Instroomgroep in Almere.

Alle leeftijden tot 19 jaar

Vrije keuze windfoil materiaal.
Maximale zeilmaat: 8.0

Van ‘Bic Techno en RS:X’ naar ‘Junioren en Jeugd’

Met de veranderingen van oud-Olympisch naar nieuw-Olympisch materiaal in het wedstrijdsurfen, heeft het RTC Windsurfen ook de volgende logische stap in de windsurf talentopleiding gemaakt.

Al sinds officiele de start van het RTC Windsurfen in 2014 wordt er getraind in twee selectie groepen. De jongste surfers trainden voorheen op de Bic Techno293 en de oudere surfers op de Neil Pryde RS:X.

De overgang van de ene naar de andere selectie werd bepaald op basis van:

  • Leeftijd (~16 jaar)
  • Gewicht (~65kg)
  • Windsurfvaardigheid (~CWO-IV)

Voor het windfoilen hanteren we ongeveer dezelfde criteria, waarbij we merken dat de Junioren tot ~70kg nog steeds internationaal competitief kunnen zijn. Dat is een verandering die we de komende tijd beter hopen te kunnen specificeren.

Met ingang van 2021: Junioren & Jeugd

Aansluitend op de nieuwe leeftijdsdivisies in de iQFOiL Junior & Youth klassen werken we met een Junioren en een Jeugd selectie. Voor gerichtere aandacht op specifieke aandachtspunten die horen bij de leeftijds- en lange termijn talentontwikkelingsfase. Met ieder hun eigen trainingsmomenten.

Junioren: Opleiden tot allround windsurfer/windfoiler

Een veelzijdig trainingsprogramma van afwisselende trainingen op de Junior iQFOiL85. Het doel is om in alle condities en omstandigheden, op ieder board met een vin of met een foil, binnen ieder wedstrijdformat probleemloos uit de voeten te kunnen. Het programma wordt aangevuld met technisch adaptieve trainingen (o.a. Longboard, Slalom, Tandem) en donorsporten (o.a. Mountainbiken, Boulderen en fysieke krachttraining) op de momenten dat de omstandigheden niet geschikt zijn om te windfoilen.

Jeugd: Opleiden tot atletisch windfoiler

Een trainingsprogramma gericht op een verdieping en specialisatie als windfoiler. Er wordt getraind op de Youth iQFOiL85 ondersteund met technisch adaptieve trainingen (o.a. Longboard, Slalom, Tandem) en donorsporten (o.a. Mountainbiken, Boulderen en fysieke krachttraining) op de momenten dat de omstandigheden niet geschikt zijn om te windfoilen.

Peildatum leeftijdsdivisies is je leeftijd op 31 dec.

Voorbeeld: wordt je dit jaar 13, 15, 17 of 19 dan ben je op 31 december te oud voor respectievelijk de U13, U15, U17 of U19 divisie. Ook als je pas in december jarig bent, vaar je al het hele jaar met de volgende/oudere leeftijdsdivisie mee.

...