RTC trainingsselecties

Van ‘Bic Techno en RS:X’ naar ‘Junioren en Jeugd’

Met de veranderingen van oud-Olympisch naar nieuw-Olympisch materiaal in het wedstrijdsurfen, maakt het RTC Windsurfen ook de volgende logische stap in de windsurf talentopleiding.

Al sinds de start van het RTC Windsurfen in 2014 wordt er getraind in twee selectie groepen. De jongste surfers trainden voorheen op de Bic Techno293 en de oudere surfers op de RS:X.

De overgang van de ene naar de andere selectie werd bepaald op basis van:

  • Leeftijd (~16 jaar)
  • Gewicht (~65kg)
  • Windsurfvaardigheid (~CWO-IV)
Kiran Badloe

Met ingang van 2021: Junioren & Jeugd

Aansluitend op de toekomstige leeftijdsdivisies in de iQFOiL Junior & Youth klassen gaan we werken met een Junioren en een Jeugd selectie. Voor gerichtere aandacht op specifieke aandachtspunten die horen bij de leeftijds- en talentontwikkelingsfase. Met ieder hun eigen trainingsmomenten.

Instromers

Nieuwe surfers (van alle leeftijden), die net kennismaken óf instromen in het RTC trainingsprogramma trainen samen en gelijktijdig met de Junioren.

Junioren: Opleiden tot allround windsurfer/windfoiler

Een veelzijdig trainingsprogramma van afwisselende trainingen op de Junior iQFOiL85. Het doel is om in alle condities en omstandigheden, op ieder board met een vin of met een foil, binnen ieder wedstrijdformat probleemloos uit de voeten te kunnen.

Jeugd: Opleiden tot atletisch windfoiler

Een trainingsprogramma gericht op een verdieping en specialisatie als windfoiler. Er wordt getraind op de Youth iQFOiL85 ondersteund met technisch adaptieve trainingen (o.a. Bic Techno, Slalom, Tandem) en donorsporten (o.a. Mountainbiken, Boulderen en fysieke krachttraining) op de momenten dat de omstandigheden niet geschikt zijn om te windfoilen.

Junioren

U13 + U15 en (late) U17 surfers.

Starboard iQFOiL 85 Starlite in combinatie met 5.0, 6.0 of 7.0m2.

Jeugd

Vroege U17 en U19 surfers

Starboard iQFOiL 85 Starlite in combinatie met 7.0 of 8.0m2.

Peildatum leeftijdsdivisies
is je leeftijd op 31 december.

...