Topsporters in opleiding.

Het Regionaal Trainingscentrum Windsurfen in Almere is een plek waar jonge topsporters in opleiding worden voorbereid op een succesvolle sportcarrière. Klaargestoomd op een vloeiende instroom in de Topzeilacademie, het Nationaal Trainingscentrum in Scheveningen.

Afstemming sport en studie.

De combinatie van een voltijd trainingsprogramma en een voltijd studie is een uitdaging. Een goede afstemming van school en topsport is daarvoor zeer belangrijk. Gaat het goed in de sport, dan gaat het ook goed op school. En andersom!

Intensiever regionaal trainen

Regionaal trainen = Dicht(er) bij huis trainen. Lange reistijden naar ver weg gelegen trainingslocaties willen we beperken. Daardoor kunnen we niet alleen vaker en harder, maar vooral ook efficiënter trainen. Grote sprongen maken, door veel kleine stappen te zetten in korte tijd.

Cultuuromslag

Talenten ontplooien, door van uitblinken een gewoonte maken. De constante drang stimuleren om te excelleren in alles wat je doet. Topsport is tenslotte een levenswijze.

Voltijd trainingsprogramma


Het trainingsprogramma bestaat uit techniek-, strategie- en tactiek training. Daarnaast krijgen de talenten conditie-, kracht- en coördinatie training en worden zij geschoold op het gebied van allerlei topsport relevante onderwerpen. Denk daarbij aan voedingsadvies, mentale training en blessure preventie.
Deel dit bericht
Share