Regionaal Training Centrum (RTC)

Regionaal Training Centrum (RTC) Windsurf Flevoland

Sinds 2013 is de windsurfvereniging Almere Centraal een erkend regionaal training centrum windsurfen. Tot op heden is ons RTC de enige in Nederland. In ons regionale training centrum trainen talenten met een belofte status minimaal 2 x per week met als doel op landelijk en internationaal niveau in de top 10 van de Bic Techno 293 OD klasse of de RS:X Olympische klasse te varen.Het RTC bestaat uit 2 groepen talenten die onder begeleiding van een professionele coach trainen.

Beloften status

Om toegelaten te worden tot het RTC windsurfen zul je moeten kwalificeren. Door het watersportverbond zijn hiervoor richtlijnen opgesteld. Zodra je deze ‘beloftenstatus’ hebt wordt door de vereniging en sportservice Flevoland ondersteunt om samen met je school voldoende ruimte (lees aangepast rooster) te krijgen om voldoende tijd te hebben om de trainingen te volgen.

Het surfen in het RTC houdt in dat je op jaarbasis minimaal 450 uur traint en verplicht deel te nemen aan door de trainer te bepalen nationale en internationale wedstrijden. In de winterperiode wordt er een aantal keren in het buitenland getraind (winterstage).

Bic Techno 293 OD klasse

In de klasse trainen veelal de beginnende wedstrijdsurfers vanaf ca 12 jaar t/m ca 17 jaar. Iedereen vaart op hetzelfde board en met 1 zeil. De afmeting van het zeil hangt af van de leeftijdsklasse waarin je deelneemt binnen de Bic Techno 293 OD klasse. Lees op de speciale Bic Techno 293 OD trainingsgroep RTC pagina meer hierover.

RS:X Olympische klasse

Als je ‘uit de Bic Techno bent gegroeid’ kun je overstappen op de RS:X. Dit is het board wat ook op de Olympische spelen wordt gebruikt. Je stroom in in deze vanaf ca 17 jaar t/m 21 jaar. De stap daarna is het verkrijgen van een NT status om door te stromen naar de topzeilacademie in Schevingen. Lees voor meer informatie de RS:X trainingsgroep RTC pagina.

Meld je aan als lid en/of voor één van de activiteiten!

Deel dit bericht
Share