Kiran Badloe nieuwe Olympische kandidaat voor ’20?

Ik las op Facebook het bericht van Kiran Badloe dat hij afgelopen weekend tijdens de World Cup Series in Miami de 2e plek heeft veroverd in een spectaculaire medalrace. Kreeg spontaan een gevoel van trots dat ons ‘surfcluppie’ een schakeltje geweest is in het succes van Kiran. Ik zat nog wat door mijn oude foto’s te swipen en er passeerde nog een aantal van dat soort talenten. En iedere keer dacht oh ja “ook zij” of oh ja “ook hij heeft het tot de absolute top geschopt”.

De Geus Twins scoren gescheiden van elkaar!

lilian de geus 1st medal race rio 2017esther de geus 6e pwa 2017

Mijn gedachten gingen door naar de volgende supertalenten. Een super tweeling; De Geus Twins! Lilian de Geus. In 2016 won zij  zeer overtuigend de medal race op de spelen in Rio, echter netttttt niet voldoende voor een bronzen plak. Zij heeft samen met haar zus Esther leren surfen bij ‘ons cluppie’. Ook Esther doet het super in het windsurfen. Zij is op een overtuigende 6e plek geëindigd in het professionele windsurfcircuit PWA Slalom in 2017.

Familie Hoekstra is windsurfen op topniveau

sil hoekstra 3rd JWK 2017

Van de twins spong mijn gedachten naar een andere succesvolle windsurffamilie. De familie Hoekstra! Om te beginnen heeft Dorien in 1992 een bronzen plak gewonnen in Barcelona met windsurfen. Alexander is wereldkampioen windsurfen in de raceboard klasse (1990) geweest. Daarnaast heeft hij de Windsurfelfstedentocht van 1989. Oke dit stel heeft niet leren surfen bij ons cluppie, maar hun talent wel doorgeven aan hun kinderen Isis en Sil, beide hebben surfles gehad bij de vereniging en hebben deelgenomen aan het RTC programma. Om met de oudste te beginnen. Isis in 2015 is zij in Polen 6e geworden tijdens het WK RS:X jeugd in Polen. Zij is inmiddels gestopt als wedstrijdsurfster, maar is sinds september 2017 wel onze RTC beloftencoach voor de RS:X Groep en coached de nieuwe generatie naar het topniveau in windsurfen.

Sil dan. Heeft ook bij onze club les gehad en via het RTC naar het NTC in Scheveningen. Heeft dit jaar besloten om full time te gaan surfen. Met als voorlopig beste resultaat een 3e plek op het Jeugd WK in China begin december 2017. 

Sam en Sarah Wennekes sinds kind af verslaafd aan surfen

Broer en Suus hebben op het strand van Almere Haven leren surfen. Fanatiek dat ze waren! In de vakantie en op elke vrije dag waren ze op het water te vinden. Het was pas genoeg als de blaren op hun handen echt heel pijn gingen doen. Ook als het stormde gingen ze toch het water op om maar te proberen en grenzen te verleggen. Zowel Sam als Sarah hebben in het RTC in Almere gesurft en surfen nu in het NTC in Scheveningen. Om met de oudste, Sarah, te beginnen. Haar beste resultaat tot nu toe is een 5e plek tijdens het EK U21 in 2014. Helaas heeft zijn wat last gehad van blessures om dit resultaat te evenaren. Sam is in 2015 vierde geworden tijdens het WK jeugd in Polen. Ook heeft last van blessures die momenteel verhinderen zijn resultaten te evenaren.

En…. nog veel meer talenten én die nu al hun talent weer doorgeven!

Aimee en Matthijs van het Hoff. Beide hebben het ook tot de absolute wereldtop geschopt. Aimee heeft haar wedstrijdplank inmiddels in de wilgen gehangen, maar geeft les aan onze lessers. Ook in de 2 RTC groepen zitten toppers in spe. Luc Schmitz heeft zijn NTC status zelfs al op zak (hij mag dus naar de Topzeil Academie in Scheveningen). Ook de andere in de 2 groepen (Bic Techno en RS:X) ontwikkelen zich erg goed. Daarnaast geven ze op de woensdag en donderdagavond ook les aan onze leden en organiseren zij met veel enthousiasme de clubcompetitie.

Floris Franken, Luc Schmitz, Joost Vink, Max Castelijn, Thijmen Wissenburgh, Emiel Vermeulen en Matthijs van Wijngaarden. Dit zijn onze nieuwe talenten die vol overgave trainen om de absolute wereldtop te bereiken en zelf hun eigen kennis en ervaring al delen als surfinstructeur en organisatoren van de Clubcompetitie. Chapau!

Deel dit bericht
Share