Van 18 t/m 21 augustus waren de Formula Foil Wereldkampioenschappen in Zwitserland.
Een aantal jongens van het RTC Almere Centraal heeft, op dit prachtige meer in de bergen, tussen de allerbesten mogen foilen. De enige internationale wedstrijd die dit jaar tóch doorging ondanks Corona, met als gevolg een grote opkomst van 172 deelnemers uit 30 verschillende landen.
Helaas werd de eerste dag niet geraced vanwege te weinig wind, maar de dagen erna kwam rond het middag uur de Malojawind en kon er volop gevaren worden.
Het was druk op de startlijn met 2 groepen van 60 mannen en een groep van 30 vrouwen. Super spannend met zoveel foilers bij elkaar. Alle races waren courseraces.
De eerste dag werden er 5 races gevaren bepalend voor een plek in de gold- of silverfleet. Alle RTC jongens voeren de dagen erna in de Silverfleet.
Het niveau was ontzettend hoog en ze moesten hard werken. Maar het was supergaaf om tussen grote mannen als Kiran Badloe, Thomas Goyard, Nicolas Prien, Pierre Mortefon en Luc van Opzeeland, de winnaar van vorig jaar, te varen.
3 fantastische dagen met in het totaal 13 races. Het was een droom om hoog te eindigen en dat is het ook gebleven. Maar het plezier en de ervaring die de mannen hier vandaan meenemen is groter dan de overwinning J.
Skip Brull