Tijdens de RTC trainingen krijgen alle atleten een tracker mee op het water. De trackers meten snelheid en koers op basis van GPS en hartslag gegevens met gekoppelde hartslagmeters.

Na afloop van de trainingen kunnen deze gegevens in combinatie met de videobeelden worden gebruikt voor analyses tijdens de nabesprekingen.

Wil je tijdens de training mee kijken naar je eigen hartslag?

Dat kan. De hartslagmeters die gebruikt worden tijdens de RTC trainingen zenden namelijk hun meetgegevens via twee signalen uit; Een Bluetooth signaal dat is bedoeld voor de trackers en een extra signaal voor polshorloges. Het tweede signaal is vrij beschikbaar voor geïnteresseerde sporters.

Wil je weten welke hartslagmeters geschikt zijn om mee te kijken? We gebruiken twee soorten borst- en polsbanden. Ze verschillen naast de draagvorm ook in het protocol (of de ‘taal’) waarin het 2e signaal wordt uitgezonden.

Polar H7 borstbanden

Polar borstbandDe Polar hartslagmeter borstbanden zenden het gewone (gecodeerde) Polar signaal uit. Practisch alle hartslagmeter-horloges van Polar kunnen dit signaal opvangen en weergeven op het polshorloge. Als je eigen hartslagmeter werkt met de fitness apparatuur in de sportschool, dan werkt het ook samen met de Polar H7 borstbanden.

Mio pols-hartslagmeters

Mio Link pols hartslagmeterDe Mio Link polshartslagmeters worden om de pols gedragen en zenden hun 2e signaal uit op basis van ANT+. Vooral duurdere en professionelere hartslagmeters van bijvoorbeeld Garmin en Suunto ondersteunen het ANT+ protocol.

Onze voorkeur

De polshartslagmeters zijn een backup voor de vergeetachtige surfer die, na het aantrekken van z’n wetsuit, er achter komt de borstband te zijn vergeten.

Uit ervaring weten we dat verkeerd dragen van de polshartslagmeters minder betrouwbare gegevens oplevert. Vooral als de polsband te los of te laag om de pols wordt gedragen. Alhoewel we steeds meer ervaring krijgen in het goed dragen van de polsbanden, hebben we een voorkeur voor het gebruik van de borstbanden en dus voor Polar.

Wil je een eigen hartslagmeter aanschaffen en mee kunnen kijken tijdens de trainingen, let dan tijdens het shoppen op de volgende punten:

Waterdicht
Weergave maximale hartslag
Weergave gemiddelde hartslag
Stopwatch functie (handig voor als je je starthorloge vergeten bent)
Instelbare trainingszones evt. met alarm als je buiten de trainingszone gaat.
De Hartslagmetershop is online de goedkoopste aanbieder van Polar producten. Telstar Megastore, Run2day, Sport2000 Sportpaleis en bijvoorbeeld Kijkshop en Coolblue hebben ook een uitgebreide keuze uit diverse hartslagmeters.

Meld je aan als lid en/of voor één van de activiteiten!

Deel dit bericht
Share